Anneke Huting-de Jager

Het leven is een reis. Na mijn geboorte in Heemstede in 1961 ben ik diverse keren verhuisd en tijdens mijn tienerjaren gewoond in de staat Wisconsin van de Verenigde Staten. Er was altijd veel ruimte voor fantasie. Tekenen deed ik graag, vooral cartoon- en striptekeningen, vormen terugbrengen tot de essentie.

Terug in Nederland heb ik de Pedagogische Academie voor het basisonderwijs afgerond en vervolgens gewerkt als secretaresse voor een groot organisatie-adviesbureau. Tekenen bleef ik regelmatig doen, zo maakte ik illustraties voor het personeelsblad en een aantal vakbladen.

Het willen 'kaderen' van de wereld om mij heen is er nog steeds, maar inmiddels gebruik ik hier alweer ruim twintig jaar verf voor. Ik blijf bewust autodidact en volg mijn eigen creatieve padMateriaalkennis heb ik opgedaan bij Utrechts Centrum voor de Kunsten en de Wackers Academie in Amsterdam; theoretische verdieping met betrekking tot kunst, geschiedenis en filosofie bij de Vrije Academie .

Sinds 2008 schilder ik thematische series met een verbindend verhaal waarin ik de wereld probeer te duiden. Iedere serie begint bij nieuwsgierigheid naar 'het waarom'. Vervolgens komt het verhaal tot leven in de verbeelding en krijgen de schilderijen door middel van overschilderen en bewerken ieder een eigen ritme.

Voorgaande thema's gingen over 'loslaten', 'verbinding', 'licht', 'menselijkheid' en 'wie ben ik'.